Over ons

Ontstaan
MaAn is in 2015 opgericht door Marjon Knooren en Annick Verlaan.
Beiden medisch pedicures met een eigen praktijk, KRP geregistreerd en met nauwe samenwerkingen met onder anderen lokale en regionale praktijkondersteuners, huisartsen en podotherapeuten.

Na 20 jaar ervaring als medisch pedicures zien we regelmatig problemen als een extreem gevoelige huid, transpirende en/of koude voeten, pijnlijke hielen als gevolg van decubitus en pijnlijke tenen (bijv. wintertenen) onder ander veroorzaakt door diabetes, vaatlijden of reumatische aandoeningen.
Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar producten die bij deze klachten een uitkomst zouden kunnen bieden. Daarnaast blijkt dat de vraag naar natuurlijke materialen in de loop der jaren toegenomen is.

Samenwerking
MaAn werkt nu samen met de Fa. Fellhof in Oostenrijk dat schaapsvachten, lamsvel, schapen- en alpacawol verwerkt tot onder anderen hoogwaardige sokken, inlegzolen en pantoffels.
De schapen leven op ruime weides in Australië en Nieuw-Zeeland. Onderzoek heeft bewezen dat de Merinoschapen in Australië en Nieuw-Zeeland een hogere kwaliteit wol hebben dan de Europese schapen. De schapen worden 1x per jaar behoedzaam geschoren. Als de schapen op een dag geslacht worden, blijft hun vacht over als natuurlijk nevenproduct. Zó wordt er duurzaam gebruik gemaakt van alle luxe uit de natuur!
Sinds 2018 leveren wij tevens sokken van het merk Cape Mohair. Deze sokken worden allen vervaardigd in Zuid-Afrika en hebben als voornaamste bestanddelen natuurlijk materialen als bamboe, mohair en merinowol.

Producten
Wij werken niet voor niks met bamboe, alpaca-, merino- en mohairwol. Enkele kenmerken van onze producten zijn:
 * Het neutraliseert temperaturen in alle jaargetijden (verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter)
 * Het geeft een zacht en behaaglijk gevoel
 * Het is huid- en milieuvriendelijk door de ecologische verwerking van onze producten
 * Onze wol is vrij van schadelijke stoffen
 * Het wolvet in de schapenwol wordt al door de eeuwen heen verwerkt in medicinale zalven en crémes. Dit wolvet draagt bovendien ook bij aan het zelfreinigend vermogen van de vacht, zodat wassen van de 
   producten alleen bij sterke verontreiniging nodig is (wasbaar op 30 graden met een wolwasmiddel)
 * Merino-, alpaca- en mohairwol is net als bamboe van nature schimmelwerend en anti-bacterieel en dus perfect om geurtjes te voorkomen
 * Alpacawol is vier keer warmer dan schapenwol en brengt een minder grote kans mee om allergieën op te lopen.

De natuurlijke producten vertegenwoordigen de beste kwaliteit, verhogen het 'welzijn' en zijn gezond voor mens en dier. 

Kwaliteitscontrole
Geen enkel product verlaat het bedrijf voordat het uitvoerig is gecontroleerd en zodoende aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet!