Over ons

Wij zijn twee zeer enthousiaste medisch pedicures met een goedlopende eigen praktijk. Ooit begonnen als apothekersassistente, doorgestroomd naar gediplomeerd drogist met jarenlange ervaring als bedrijfsleider bij een landelijke drogisterij-keten, ondertussen al weer 20 jaar werkzaam in onze eigen praktijk waar we als professionele voetverzorgers onze cliënten zo goed mogelijk van dienst willen zijn.

Door het volgen van specialisatie-opleidingen zijn wij reeds jaren in het KRP geregistreerd en werken samen  met praktijkondersteuners, huisartsen en podotherapeuten .

In onze praktijken zien we regelmatig problemen als een extreem gevoelige huid, transpirerende  en/of  koude voeten, pijnlijke hielen als gevolg van decubitus en pijnlijke tenen ( bijv. wintertenen) onder andere veroorzaakt door diabetes, vaatlijden of reumatische aandoeningen. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar producten die bij deze klachten een uitkomst zouden kunnen bieden. Het blijkt dat de vraag  naar natuurlijke materialen in de loop der jaren toegenomen is.

Zó  zijn wij in onze zoektocht terecht gekomen bij een europees bedrijf  dat schaapsvachten, lamvel, schapen- en alpacawol verwerkt tot o.a. hoogwaardige  sokken, inlegzolen, pantoffels en huisschoenen. Veel van onze cliënten zijn inmiddels overtuigd van de uitstekende kwaliteit. Ook de prijs- kwaliteitsverhouding is zeer gunstig.

De schapen leven in grote kuddes op weides vrij in de natuur in voornamelijk Australië en Nieuw-Zeeland. Uit onderzoek is gebleken dat de wol van deze Merinoschapen  een hogere kwaliteit hebben  dan wol van europese schapen. De vacht van een Merinoschaap bevat tot wel 100 haartjes per vierkante cm, terwijl de vacht van bijv. een europese schapensoort aanzienlijk minder haartjes per vierkante cm heeft.  De schapen  worden 1x per jaar behoedzaam geschoren en leveren daarbij de wol die verwerkt wordt in o.a. sokken, inlegzolen en pantoffels. Als de schapen op een dag geslacht worden, blijft hun vacht over als natuurlijk nevenproduct.  Zó maken wij duurzaam gebruik van alle luxe uit de natuur!

De natuurlijke producten vertegenwoordigen de beste kwaliteit, verhogen het 'welzijn' en zijn gezond voor mens en dier. 

Al eeuwenlang is lams- en schapenwol bekend vanwege de fascinerende eigenschappen die nog nooit door een synthetische vezel zijn geëvenaard:

  • Het neutraliseert temperaturen in alle jaargetijden  ( in de zomer koelen, in de winter verwarmen).
  • Het geeft een knuffelzacht en behaaglijk gevoel.
  • Het is huid- en milieu vriendelijk door de ecologische verwerking van de producten.
  • Onze wol is vrij van schadelijke stoffen.
  • Het wolvet in de schapenwol wordt al door de eeuwen heen verwerkt in medicinale zalven en cremes. Dit wolvet draagt bovendien ook bij aan het zelfreinigend vermogen van de vacht, zodat het wassen van de producten alleen bij sterke verontreiniging nodig is ( wasbaar op 30 graden met een wolwasmiddel).
  • Merinowol is van nature anti-bacterieel en dus perfect om geurtjes te voorkomen.
De alpacawol is bovendien 4x warmer dan schapenwol en geeft bovendien beduidend minder kans op allergie.

Kwaliteitscontrole:
Geen enkel product verlaat het bedrijf voordat het uitvoerig is gecontroleerd en zodoende aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet!